ако спечеля, печеля за цял народ -
ако загубя, губя само мене си

Национално движение „Лъв“ е основано на 21.06.2018 година като организация с нестопанска цел, поставяща си за цел политическа просвета сред българския народ. Ние сме обикновени хора, успешни професионалисти и честни граждани, на които им е омръзнал изборът между това да търпят разсипното управление и несправедливостите в собствената им родина и да живеят сред чужди хора, далеч от семейство и приятели. В движението преобладават младите и образовани хора, но това което наистина ни отличава е, че нашите членове вярват, че имат дълг към България, към миналите и бъдещите поколения на българския народ, и желаят да изпълнят този дълг сега, като жертват личното си време и средства. Ние, като българи, не желаем някой друг да свърши нашата работа и не вярваме на обещанията на политическата клика у нас. Само политическа сила, зачената и родена сред обикновения български народ, може да извърши необходимите драстични промени на българското общество и държава. Всички останали опити очевидно вече се провалиха и само безнадеждните наивници могат да вярват, че политическата мафия у нас е способна да се поправи.

Ние считаме, че българският народ днес се намира в преломен момент от своето съществуване и от управлението на България през следващото десетилетие зависи не просто икономическото положение у нас, а на карта е заложено самото съществуване на българската нация. Въпреки тежкото положение, в което се намираме днес, ние не признаваме пораженческото мислене и вярваме, че упоритата борба се отплаща рано или късно. Никога не е късно да направиш нещо за народа си!

Национално движение “Лъв” е ново и уникално явление на политическата сцена в България, поради простият факт, че ние не сме креатура на никого и това може да се види много лесно от всеки човек. Ние сме това, от което най-много се страхуват грабителите на България - самоорганизирани българи. И имат от какво да се страхуват! В предългата си история, от най-древни до най-нови времена, винаги когато българи са били единни и организирани, те са постигали смайващи и неоспорими успехи във всичко, с което са се захващали. Остава ни просто да го направим още един път.