условният български съд

11.04.2019 г.

Не Ви ли се струва, че живеем в абсурдна държава? Сигурен съм, че да. Като с всяко нещо, човек с времето привиква. Точно както можеш да свариш жива жаба в тенджера и тя няма да се усети, стига температурата да се повишава плавно. Покрай ушите ни ежедневно вече минават новини, всяка от които е достатъчна не просто за оставки на виновните, не за протести, а за истинска революция. Но ние мълчим! Мълчим и свикваме с поредния абсурд. Някои се концентрират върху кариерата си, върху семейството си, а други – просто бягат надалеч. Ние от Национално движение „Лъв“ обаче не желаем да мълчим!

Вече писахме за случая с циганите, които пребиха българския военнослужещ навръх Богоявление. Още тогава показахме цялата наглост, безочливост и безчовечност на случката. Това беше нападение на организирана престъпна група с расистки мотив, при утежняващо вината обстоятелство, че нападнатият служи в Българската армия. Нападението срещу един български военен е нападение срещу България!

Сам по себе си, този случай е достатъчно гнусен. За съжаление е един измежду многото подобни и съвсем скоро този въпрос спря да се обсъжда в общественото пространство. Абсурдите обаче не спряха дотук. В една държава никога не трябва да се стига до случки като тази, но само в страна с абсолютно изгнила държавност е възможно да последва такова развитие, каквото се случи у нас.

На 4. Април, Пловдивският районен съд постанови условни присъди и за двамата, привлечени като обвиняеми по делото. Изобщо няма да отваряме дума за всички останали минали „между капките“, въпреки че в най-мекия случай, те трябваше да бъдат обвинени в помагачество. Няма и да задълбаваме, че са привлечени двама, а не трима извършители, за да не се получи състав за „организирана престъпна група“. Дори и да пренебрегнем всички тези факти, заедно с расисткия мотив, то решението на уважаемите съдии от Пловдив да присъдят условни присъди при опит за убийство, тежка телесна повреда (жертвата е била с опасност за живота) и при висок обществен интерес (да не говорим и, че самото деяние с циничността си е с висока обществена опасност) е абсурдно! Това е срам за всички магистрати и за цялата съдебна система у нас.

Няма да пропуснем и че прокуратурата е променила обвинението от „опит за убийство“, при което не е възможно да се сключи сделка и да се намери поредната „вратичка в закона“, така че тези изверги да бъдат на свобода. Валентин Димов ще носи белезите и ще лекува здравето си с години, докато циганите са на свобода няколко месеца по-късно. Браво и на вас, господа прокурори! Какво дебелокожие трябва да имаш, каква нервна система, че да можеш да спиш след като си направил „челна стойка“, за да извадиш от затвора цигани, почти убили български военнослужещ. Вие нямате ли деца, жени, братя, сестри, майки, бащи?

Господа съдии и прокурори, вие ще издадете ли условна присъда, ако някоя банда ви хване и ви бие, докато не отидете в болница в кома? Ако някой ваш близък се осмели да направи забележка на група хора, нарушаващи обществения ред и те на свой ред му счупят черепа, вие как бихте реагирали? Имате ли капчица достойнство, чест или морал?

Като част от мотивите в съдебното решение е посочено, че подсъдимите имат деца, за които имат да се грижат. Вместо да им бъдат взети децата, за да не живеят в подобна среда, те се стараят да им върнат бащите, за да не им се губи личният пример – как се пребиват до смърт българи. Какви деца ще възпитат такива престъпници? Тези съдии и прокурори, не си ли дават сметка, че с присъдите си те окуражават подобни действия?

Не ми ли вярвате? Три дни по-късно, на 7 април в Габрово трима цигани пребиха магазинер, направил им забележка да не се държат вулгарно и агресивно с клиентите в магазина му. Пострадалият е в болница, а градът е на протести. Случката се развива в частна собственост, той има право и да ги изгони без обяснения. Всички знаем какво ще последва от тези протести. Пак ще изскочат платените соросоиди да защитават малцинствата, партиите пак ще си мълчат, за да не губят електорат, а платени провокатори и обикновени идиоти, ще обясняват как протестите не трябва да бъдат „политически“ и да не са против „циганите“. Не може да не бъдат против циганите, защото циганите са против българите! Когато те се организират и ни нападат по расистки принцип, не спазват българските закони и обществен ред, то те ще бъдат третирани като група. Във Войводиново е имало десетки цигани на улицата, защо те не помогнаха на българина, когато беше нападнат? Защо гастарбайтери от същата махала наричаха българите „гяури“ и ги заплашваха със саморазправа? Защо никой от тях не отиде да им каже, че не е редно да обобщават всички българи?

Наистина живеем в страна на абсурдите. Когато биваш обиран десетки пъти, и между другото пребиван, малтретиран и осакатяван, то ако извадиш нож (не дай си Боже пистолет!) срещу групата ти нападатели, то ти влизаш в затвора, защото си превишил правата си. Нападателите ти, обаче, имат условни присъди, за да се грижат за поколението си, учейки ги да убиват „гяурите“. Това е двоен стандарт по расов принцип, прилаган от почитаемия наш съд.

Някои изводи са ясни. Българският съд, също като неговите присъди, само условно е съд. Той е най-гнилата част на българската държавност. Това е инструмент за потъпкването на правата и осъществяването на безправна диктатура у нас. С негова помощ се осъществява истински геноцид над българското население посредством нагло безочие. Българският съд е една дълбоко корумпирана система, която комунистическата номенклатура направи недосегаема посредством конституцията, приета след 1989-та година. И го направи съвсем целенасочено – за да може да продължи да се гаври с българския народ, за сметка на гласоподавателите си.

Най-важното нещо, което е пределно ясно, е че чистката в България трябва да започне от съдебната система. Ние знаем как.

ОбратноСподели: