чий живот има значение

9.06.2020 г.

В разгара на мащабната епидемия от ковид-19, целият свят се тресе от една много по-страшна чума. В градовете на всички населени континенти групи от хора „протестират срещу смъртта на Джордж Флойд“. Още от определението на трагикомичните им жестове като за „протест срещу смъртта“ лъха въпиюща неграмотност и свещена тъпота. Как се протестира срещу смъртта? Природата има свои закони и нея не я интересува ти на какво мнение си, какви привилегии искаш за себе си и от какво не си доволен!

Нека да уточним фактите от началото. Джордж Флойд е американският гражданин убит от полицая, който се опита да го арестува на 25.05.2020 година. Арестуван е за разпространение на фалшива валута. Има повече от един вид наркотици в кръвта. На социални помощи. Всеки може да се запознае с видеото. Няма никакъв спор, че Джордж Флойд е трагична жертва на престъпление. Но срещу какво протестират по целия свят? Полицаят е арестуван на момента. Никой не се и замислил да го покрие. Предявени са му обвинения в убийство, а на всички останали от патрула – в помагачество при убийство. Дори жена му поиска развод от него, заради случая. Законът е приложен в пълната си сила. Кому е нужно да се разрушават цели градове, да се мародерства, пали, чупи и краде? За това, че един бял полицай е извършил престъпление, всички бели ли са виновни? А, ако приложим тази логика наобратно? Ако за това, че един негър краде, продава наркотици и убива, трябва да обвиним цялата чернокожа общност? Тогава не е добра логиката, нали така?

Не съществува нито един смислен аргумент, нито една логически издържана мисъл в поддръжниците на расисткото движение “Black lives matter” („Животът на черните има значение“)! Самият факт, че този слоган се ползва по този начин, автоматично означава, че за тези хора животът на всички останали е без значение. Това е расизъм по определение!

Полицаите в САЩ не арестуват, нито убиват, нито подозират повече негрите отколкото белите. Чернокожите в САЩ просто извършват повече престъпления. При само 13% от населението, те формират половината от затворниците в страната. Когато една група хора извършва повече престъпления е нормално нейните представители да бъдат по-често арестувани. И за съжаление, когато има повече нейни представители арестувани, има и по-голям шанс да се случи трагедия каквато се случи с Джордж Флойд. Това е проста статистика. Но въпреки този факт, полицаите в САЩ нараняват при арести пет пъти повече бели хора, отколкото чернокожи! Къде е тук тенденциозността, къде е институционалният расизъм?

Напротив, не само че няма нищо расистко в трагедията случила се с Джордж Флойд, ами единствените расисти, които днес виждаме са по площадите – тези същите чернокожи, които реват за справедливост. Те заплашват нас, всички останали, че няма да има мир, защото според тях няма справедливост! Каква справедливост искате? Когато чернокож полицай уби невъоръжена бяла жена пред дома й, това расистко ли беше? Трябваше ли белите хора, от чийто данъци се плащат вашите социални помощи, да се съберат и да почупят каквото намерят? Или да ви обвинят вас като група, че нарушавате правата им. Защо при единия случай справедливостта приключва с факта, че полицаят е арестуван и осъден, а при другия вие искате нещо повече? 

И въобще какво искате, господа различни? Искате някой да ви даде всичко, което си пожелаете, само защото едни хора преди векове са ви държали в робство. А какво да правим ние, които сме държани в робство 5 века? Защо се мълчи за темата за бялото робство, чиято жертва сме и ние? От кого и какво да искаме ние? Може би трябва да отидем и да протестираме в Истанбул за всяко нещо, което не ни изнася? Има ли някой на когото това да не му звучи абсурдно? И все пак това е по-логично, отколкото това, което чернокожото малцинство в САЩ и техните аналогии по Европа искат. Защото ние, след като се отървахме от синджира, само за 20 години надминахме нашите поробители в културно, цивилизационно, икономическо и друго отношение. А какво ли щеше да стане с Джордж Флойд, ако ги нямаше неговите поробители?

Нека, драги читатели, ви разкажа една кратка история. Тя е част от официалната, но някак никога не попада в разказите по телевизията. Имало едно време едни хора, които искрено се възмущавали от американското робство и белезите, които то оставило сред негрите там. Те, за разлика от днешните промити мозъци, разсъждавали логично и казали така – нека да съберем чернокожото население в САЩ, да го върнем откъдето насилствено сме го взели, да му създадем държава и да го оставим на свобода, без потисниците си. Много политици в САЩ харесали тази идея, защото и те не харесвали чернокожите, точно колкото и чернокожите не харесвали тях. САЩ спонсорирали тази идея. Създали тази държава. Помогнали в изграждането й политически, икономически и културно. Много искрени хора се включили, защото наистина искали да помогнат на онеправданите бивши роби. Бихте си представили, че те живеят в рая на земята там. Без робовладелци, без насилници, без расисти. Знаете ли коя е тази държава, дами и господа? Либерия. Тази, която води всички негативни класации – за бедност, за престъпност, за липса на демокрация, за липса на човешки права и така нататък. Колко чернокожи са убити там от чернокожи? Щеше ли да има по-добър живот там Джордж Флойд, ако ги нямаше лошите полицаи, които да пазят реда и законността, дори и сред чернокожите там. Защото фактите са, че чернокожите в САЩ извършват многократно повече престъпления от всички останали, но това все пак са по-малко престъпления, отколкото те извършват в държавите, от които произхождат. Ако някой мрази САЩ, е свободен да го напусне. Има места, където няма бели и няма расизъм. Но, странно защо, никой не ходи там.

Тези протести са просто нагла проява на расизъм, на заявка за геноцид над бялата раса. Стигна се до там известен и уважаван спортен водещ да бъде уволнен, защото е написал „всички животи имат значение“. Според борците за справедливост, този лозунг е обиден. Тях ги обижда, че животът на всички има значение. Трябва само техният да има значение. Затова те са готови да протестират всеки ден. И как протестират? Спирайки по средата на пътя с коли за няколко десетки хиляди долара, за да влязат в магазин и да си вземат маратонки! През това време един от техните снима тази гордост и пита „а ти какво си взе“. Това са техните протести, това е тяхната справедливост! Да се взима от белия, да се краде, да се руши и да се убива – това е тяхната политическа програма, техният идеал за света. Джордж Флойд може да е бил много добър и свестен човек, и със сигурност не заслужава съдбата си, но тези които издигат неговото име са откровени престъпници.

И преди някой да се опита да ме обори, то горенаписаното не е предупреждение за възможно бъдеще, не е „алармиране“. Всичко това горе вече се е случвало. В ЮАР един откровено терористичен и расистки режим взе властта с ясната заявка, че ще избива и преследва белите, защото те са ги потъпквали. Аз не одобрявам колониалната политика на европейските държави, това е една глупост, част от която България не е била и това ме прави горд. Но не мога и да не посоча какво се случи в Южна Африка, защото това е което ни чака и нас, ако не спрем тази лудост още в зародиш. Там лошите бели хора бяха създали развита държава по всички световни стандарти. Нещо повече – те имаха дори собствено ядрено оръжие, високи технологии, образование и стандарт на живот. Откакто терористичният режим на Нелсън Мандела взе властта, не просто икономиката на ЮАР се срина, те стигнаха до ситуация днес да не могат да се изхранват, да умират от глад! Техни политици заявиха в официално изказване, че искат белите хора да се върнат, защото те са произвеждали храната! А защо белите хора си тръгнаха от там? Защото там белите бяха убивани, обирани, преследвани. Бяха приети дори официални закони за национализация на собствеността на белите! Е, това ако не е расистки закон, то не знам какво би било. Да се разходиш навън, дори на метри пред къщата си, е немислимо там. За да живееш там като бял трябва да имаш въоръжена охрана, а жилището ти да е буквално крепост. Там онези радетели за демокрация, като носителят на Нобелова награда за мир и техен борец за човешки права, целенасочено разпространиха вярването сред изключително примитивното население, че изнасилването на бяла жена лекува СПИН. И това е само един пример за геноцида, който се разигра в ЮАР. Никой не обърна внимание на продължаващата там трагедия. Няма протести. Няма „белите животи имат значение“. Няма „социална справедливост“. Нищо подобно не се е случвало на негрите в САЩ от поне 50 години. Но те са недоволни, разбира се. Защото искат чуждото, без да желаят да се трудят за него.

Лошото не е толкова, че определени хора искат нещо, което не им се полага. Че искат да плячкосват магазините с оправданието, че някъде някой е пострадал. Че просто са нагли и възпитани да взимат чуждото и да не работят. Такива има навсякъде. Лошото е, че определени хора се възползват от тях и се опитват да подпалят целият свят. За тези хора ние предупреждаваме постоянно и те отново са зад тази организирана атака срещу нашата цивилизация и ценности. Те дори не се крият! В огромна част от европейските и американските градове те официално развяват знамената на „Антифа“, т.е. на антифашистите, на анархисти, на борците за правата на гейовете и лесбийките, и какви ли още не модерни марксисти. Те се възползват от трагедията на хора като Джордж Флойд и от животинските страсти на определени лесно манипулируеми групи от хора, но това е само претекст. Независимо от лозунгите и повода, целта винаги им е била една и съща – унищожаване на европейската цивилизация, демонтиране на традиционните ценности, разрушаване на семейството, народите, моралните устои, за да могат накрая отново да провъзгласят нов прочит на Съюза на съветските републики, и този път да няма никаква алтернатива за него. А в този Съюз, както много добре помним, и чернокожите не се чувстваха много добре.

* За незапознатите с българския език, бихме искали да уточним, че на български (за разлика от английския) думата „негър“ не е обидна, а е начинът, по който се наричат хората от негроидната раса, както се нарича официално. За сметка на това думата „черен“ е обидна, отново наобратно на английския. Когато сме в България и говорим на български, ще използваме нашата терминология.

ОбратноСподели: