протест срещу разума

17.07.2020 г.

Българският народ най-накрая се опълчи срещу диктатора си, срещу мафията, срещу корупцията и срещу некадърното управление у нас. Болшинството от хората излязоха по улиците, за да „изметат“ управлението на ГЕРБ и да поискат оставката на главния прокурор на Република България. Протестиращите са решени да не се отказват при никакъв друг резултат. През юли месец 2020-та година.

Какъв хубав анонс, а? Напълно издържан в стила и духа на червените медии у нас, откъдето ежечасно ни бомбардират опорните точки спускани от посолството в квартал Изгрев. Ние, обаче, имаме няколко въпроса:

Защо точно сега, господа протестиращи? Отменихте си отпуските в Гърция и Италия и имате свободна енергия? Не Ви се стои вкъщи повече, а времето е хубаво? Какъв точно беше поводът за започването на тези протести, може ли някой от Вас да го каже и напише? Защото ние го помним, даже го имаше и в различни медии, но само след няколко дена протест някак си странно поводът се забрави и обяснението стана като в първия абзац, което прилича на вестник „Дума“. Не, ние наистина призоваваме всеки участник на протестите да каже какво точно е събрало хората в ден първи и да го сподели с нас. Защото поводът за един протест е това, заради което се протестира. Да се протестира „по принцип“, защото „не ни харесва“ е точно като в онзи виц, където жените не знаели какво искат, но го искат веднага.

Официалният повод за началото на протестите беше прокурорската проверка в президентството, при която бяха арестувани за корупция хора от екипа на Румен Радев. Последва митинг в „подкрепа на президентската институция“, а президентът Радев нарече прокуратурата мафия и призова да се съберат тълпи от хора, за да протестират. ТОВА Ви е генезисът, господа протестиращи. Вие протестирате, защото българки държавен чиновник, на политическа позиция, беше арестуван за „търговия с влияние“, или иначе казано за корупция. Вие се опълчвате срещу това. Именно и затова този протест иска оставката не просто на правителството на ГЕРБ, а и на прокуратурата.

Да се спрем за момент на този въпрос. Какво точно от работата на прокуратурата от началото на мандата на Гешев до момента не Ви харесва, господа протестиращи? Призовавам един от Вас поне да покаже нещо от работата на главния прокурор, което да е по-зле от преди. Иска ми се някой да бъде честен и да признае, че това което не му харесва е, че за първи път в историята на България след 1989-та година корумпирани мафиоти и политици са разследвани, арестувани и им се повдигат обвинения! Защо точно сега, когато Васил Божков е разследван и е търсен с международна заповед за арест, защо сега Вие искате оставка на прокурора? Защо ви е толкова страх от прокурорската проверка на кабинета на Радев? Нали има съд, нали там ще се извадят доказателствата и ще се види кой е крив и кой е прав. Или за Вас има демокрация, правов ред и независима съдебна система, само когато ВАС никой не Ви закача, господа червени боклуци от Позитано?!

Никога в в историята си, България не е имала по-срамен президент и национален предател. След като поради мекушавостта на правителството на ГЕРБ, откровената тъпота на широки слоеве от населението и антибългарската пропаганда от страна на червените у нас, ние от най-добре справящата се с пандемията от Ковид-19 държава в Европа, се обърнахме в на 180 градуса и станахме най-зле, при това положение ти да призовеш да се събират многохилядни тълпи на улицата – е, за това се иска истински талант в работата ти на „обединител на нацията“. И това ще даде отражение. И на икономиката, и на здравето на хората, и на личните ни свободи. Защото това, че ти искаш да ходиш в Гърция на почивка, не означава, че Гърция ще ти позволи. Но ще го отнесат отново българските лекари, които трябва да дават денонощни смени, за да може бай Ганьо да хвърля салфетки и да се изнася с десетки хиляди през границата на почивка, просто защото вече може да си го позволи. А какво ли ще стане, когато тези лекари кажат, че им писва, тогава кой ще ви лекува господа протестиращи? Сигурно вашите лидери на протеста? Колко протестиращи доктори има на жълтите павета, г-н Радев? Не Ви ли е срам да се гаврите с труда на цяла гилдия у нас, за ниЗките си политически амбиции, които се изчерпват до това да назначите (отново!) любовницата на държавна заплата и да я развеждате из цял свят?

Румен Радев доказа следното нещо – президентската институция трябва да се ликвидира като изборна длъжност, и както в Швейцария и Германия, президентът да се избира от правителството и/или парламентът. Такива откровени търтеи не ни трябват, защото в най-добрият случай нищо не правят, а в най-лошият – както сега – правят бели, които ние всички ще им сърбаме попарата много след като Радев се е развел и оженил за трети път.

Но ние познаваме Радев, няма какво да се очаква от социалистическа партия. След тях винаги е потоп. Това, което ние не познаваме са обикновените хора, които по този изключително елементарен способ се „хванаха на въдицата“ и в момента творят история, но от тези много тъжните истории. Тези, дето се повтарят от незнание, но не като фарс, а като трагедия.

Това, което се случва пред очите ни не е „протест срещу корупцията“, не е и срещу правителството, ГЕРБ, или каквото и да е. Никой човек с всичкия си няма да излезе да протестира срещу ГЕРБ, от това няма никакъв смисъл. Ако се направят избори сега, ГЕРБ ще получи дори повече гласове от миналите избори, а на БСП, раздирана от вътрешни скандали, заседаваща без председателя си, й се отреждат 10-12%. Никой от там няма интерес от това нещо, никой от протестиращите няма интерес от това, защото това ще бетонира ГЕРБ във властта. Друга е темата колко от тях го осъзнават, но кукловодите им много добре го знаят. Това, което наблюдаваме сега, са смъртните гърчове на руската мафия/държава у нас. Защото, в изтичащия си последен мандат, Бойко Борисов започна да обръща геополитическата ориентация на политиката на България. Колкото и да се набива в главите на хората обратното, българският политически „елит“ е дълбоко верен на корените си от БКП – а именно Русия. Какви са причините на Борисов за това решение, ние няма как да знаем. Но е факт, че назначаването на Гешев за прокурор беше съпътствано с инструктаж във Вашингтон, след което започна планомерна атака срещу мощни центрове на руското влияние у нас. Кой би повярвал, че някой ще издаде заповед за арест на Васил Божков? Че някой ще започне започне да разбива монопола на данъчните складове на „Лукойл“? (Да, точно заради това се правят държавните бензиностанции, не заради общите приказки на Марешки.) Това бяха немислими неща само една година назад, а сега се случиха пред очите ни.

Всъщност, България стана ключова страна в геополитически план след като Турция се самоотписа като надежден съюзник на САЩ, благодарение на тяхното проклятие в лицето на Ердоган. Сега ние се явяваме южният фланг на НАТО, или поне трябва да сме. Същото нещо се случи и с Румъния, но просто по-рано. Тя приюти американските ракети, вследствие на което много хора у нас започнаха да въздишат как „дори и румънците ни изпревариха“. Това, което у нас се опитват точно сега да направят от САЩ е абсолютно същият сценарий както в Румъния. Назначават главен прокурор, който със спектакулярни акции ликвидира руските пипала, печели доверието на народа и укрепва държавността. Просто защото там където американците държат ядрени ракети, те няма да допуснат нестабилност в държавата – и ще инвестират колкото е необходимо, и ще помогнат с каквото е необходимо, така че хората да живеят по-добре и да са доволни. Това се случи и с Турция, когато беше фланг на НАТО, това се случи и с Гърция, а сега и с Румъния. Трябва(ше) да се случи и с нас, но тук се получи засечка. Хората вместо да се зарадват на акциите на прокуратурата у нас, защото след 30 години най-накрая започнахме да виждаме недосегаемите в ареста, излязоха на протест. Против корупцията. Защото е арестуван чиновник за корупция.

Не е фатална глупостта да вкараш държавата в епидемия. Цената ще е висока и далеч няма да е само икономическа, защото утре просто няма да има доктори, които да лекуват у нас и няма да е въпрос на пари, но ще минем и през това.

Не е краят на света и фактът, че твърде голяма част от населението на страната ни има интелект и памет на 6-годишно дете и твърде бързо забрави какво се случи миналият път. Че ще има пак „Аз предлагам за председател на ДАНС народният представител Делян Пеевски“. Че ще има пак КТБ, вследствие на което всеки българин средно загуби поне 500 лв. А протестираше за уж завишени сметки за ток със 100 лв.! И това сме го минавали вече, че и 5 долара заплата имаше малко по-назад във времето.

Но ще предопредели съдбата ни за много десетилетия напред това, че ако днес някъде в някой доклад се впише, че българският народ не желае и не припознава собствения си национален интерес и е склонен да си отреже клона на който седи, защото се води по акъла на шепа майцепродавци, то след това България ще бъде оставена на произвола на Русия, която най-накрая ще осъществи двувековната си мечта за „Задунайска губерния“. И същите тези днес, които са на жълтите павета за да протестират срещу корупцията, ще разберат, че ако България не беше от значение за така наречените Северноатлантически съюзници (НАТО), то щяхме да сме там, където са всички около нас – Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина. Защото само за 10 години, докато роптаехме срещу ЕС, започнахме неусетно да се сравняваме с Германия и Холандия като стандарт на живот, а не със Сърбия, която беше по-добре от нас през 1989-та година.

Затова този протест днес не е шега, която можем просто да подиграваме. Заради липсата на всякакво политически образование у нас, на всякакви национални ценности и идеали, шепа хора предопределят съдбата на нашите деца и внуци. На какъв език ще говорят те, къде ще прекарат живота си и къде ще се родят техните деца. И, ако недай Боже, тези лумпени надделеят в тази борба, горко на всички ни.

ОбратноСподели: