за кого да гласуваме на 4.04.2021?

26.03.2021 г.

Поради факта, че Национално движение “Лъв” няма регистрация като политическа партия, ние не сме в състояние да участваме на редовните парламентарни избори в България през 2021-а година. Това не отменя въпросът за това как трябва да се гласува, т.е. какво можем да направим в настоящата политическа ситуация. Липсата на идеално решение на даден проблем, не е основание за нищоправене или оправдание на нихилизма.

Текущата политическа конфигурация вещае изключително тежки следизборни резултати за България. Възможностите за каквото и да е стабилно политическо управление са практически изчерпани. Опциите са: от една страна ново правителство на на малцинството от ГЕРБ и тематични съюзници, което би било дори повече от сега скопено по отношение на решаването на действително важните за страната въпроси и най-вероятно ще бъде ограничено до вегетиране и “опоскване” на каквото може от държавни и европейски ресурси; от друга страна адската коалиция формираща се от структурите на мафията и чуждите агенти – БСП, “Има такъв народ”, “Сестра Галева” и компания, което по същество е нов Отечествен фронт, който ще потопи държавата в невиждана криза, пред която назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кражбата на 4 милиарда от КТБ или пускането на 60 000 бежанци за половин година, ще ни се сторят дребни проблеми. Нито един от тези варианти не е приемлив в дългосрочен план.

Ние не приемаме концепцията за избор на “по-малкото зло” като вариант, това означава да бъдем оставени на милостта на манипулаторите на общественото мнение. Но не приемаме и пасивността за възможен избор. В Република България всеки гражданин има право на глас и независимо колко нищожно влияние има отделният глас, то “капка по капка вир става”. Ние считаме, че в каквото и да е политическа обстановка, всеки гражданин трябва да избере най-правилното решение, а не най-малкото зло или гласуването за някого само с цел да си против другиго.

При текущата политическа ситуация, на парламентарните избори на 4-ти април 2021-а година, Национално движение “Лъв” подкрепя партия “Консервативно обединение на десницата” (КОД) – №8 в бюлетината.

Причините да приемем такова решение са близостта между нашето движение и КОД в следните точки:

  • Ясно деклариран антикомунизъм и категорично неприемане на комунистическото минало и настояще под каквото и да е форма
  • Осветляване на неомарксизма, т.е. “Западния комунизъм”, маскиран като “либерализъм” и “политическа коректност”
  • Повдигане на въпроса за очебийното толериране на паразитното и престъпно поведение на определени малцинства в България, ползвани като резервоар за гласове

Горните три точки, заедно и поотделно, правят партия КОД уникална в българския политически спектър и ние считаме, че представляват максимално добре политическите възгледи на Национално движение “Лъв”.

ОбратноСподели: