верую

1. Ние вярваме, че имаме дълг към България и към българския народ. Така както стотиците хиляди българи преди нас са се борили, страдали, жертвали и умирали за да ни има и днес, така и ние сме длъжни да дадем всичко от себе си за тези след нас.

2. Ние вярваме, че общото благо е по-важното от личното и, когато хората са единни и работят заедно постигат неизмеримо повече, отколкото поотделно.

3. Ние вярваме, че България може да бъде държава от световен ранг и нашият народ има всички необходими предпоставки, за да постигне това. Правили сме го преди, ще го направим отново.

4. Ние вярваме, че българската държава днес се управлява от клика, съставена от едни и същи хора, без значение на тяхната партийна принадлежност. Тези хора са наследници и пряко творение на българската комунистическа партия с цел да се продължи диктатът върху българския народ, вместо да им се потърси сметка.

5. Ние вярваме, че начело на всяко общество трябва да бъдат хората, които служат на другите, които жертват своите лични цели в името на по-висшата кауза и които дават най-много от себе си за общността.

6. Ние вярваме, че справедливостта е най-важната функция на държавата. България не е нито бедна, нито малка, нито слаба, още по-малко обречена. Единственото, което липсва у нас е редът и законността, така че всеки да бъде на мястото си.

7. Ние вярваме, че нищо на този свят не идва даром и ние трябва да се борим неуморно за бъдещето на нашия народ. Съдбата ни е в собствените ни ръце и не можем да виним никого другиго за нашето малодушие, страхливост или безразличие. Ние сме единствените, които носим отговорност.

Да живее България!

Обратно